Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Administrativ chef

Institutionen för medicin är jämte fem andra institutioner en del av Sahlgrenska akademin. Den utgör Göteborgs universitets största institution med drygt 400 anställda och 300 doktorander. Institutionen ger flertalet utbildningsprogram och kurser; bland annat inom folkhälsa, medicin, klinisk nutrition, innovation och entreprenörskap inom biomedicin, global hälsa samt biomedicinsk laboratorievetenskap.

 

Organisatoriskt består institutionen av fyra avdelningar/motsvarande; samhällsmedicin och folkhälsa, reumatologi och inflammationsforskning, molekylär och klinisk medicin, invärtesmedicin och klinisk nutrition, samt den särskilda enheten innovation och entreprenörskap. Den administrativa stödverksamheten är i huvudsak organiserad inom respektive avdelning. Utöver avdelningarnas administration finns en gemensam institutionsadministration där samordning av ekonomi, personal och utbildningsadministration är placerad. Totalt har institutionen ett drygt fyrtiotal administratörer.

 

Arbetsuppgifter

Den administrativa chefen kommer att ha uppdraget att utforma och genomföra en ny administrativ organisation. Denna kommer att utformas under en flerårsperiod som sammanfaller med en omfattande generationsväxling där översyn av arbetsuppgifter, kompetenskartläggningar och eventuell nyrekrytering har en avgörande betydelse. Du kommer ha stort ansvar för hur denna förändring och implementeringen kommer genomföras.

Den administrativa chefen ska ansvara för de administrativa funktionerna på institutionen, inom personal, ekonomi, utbildning, forskning och kommunikation. Som administrativ chef har du personalansvar för medarbetare inom administrationen. Du rapporterar direkt till prefekten på institutionen och ingår i institutionens ledningsgrupp.

Huvudsaklig arbetsuppgift är att självständigt säkerställa och leda en väl fungerande administration. Den administrativa chefen har som uppgift att skapa goda förutsättningar för institutionens utbildning och forskning genom en funktionell stödverksamhet. Den administrativa chefen ska även fungera som ett administrativt stöd för lednings- och beslutsorgan samt för prefekten.

Den administrativa chefen har direkt under prefekten följande ansvarsområden och arbetsuppgifter: 

  • Arbetsledning, organisering, kvalitetssäkring och utveckling av administration samt ansvar för ekonomi-, personal- och verksamhetsfrågor samt implementering av administrativa system.

  • Stöd för prefekt och ledning i frågor som rör studie- och forskningsadministration, personal, arbetsmiljö, förvaltning/myndighetsstöd och övrig administration.

Kvalifikationer

För anställningens arbetsuppgifter krävs högskoleexamen inom något av områdena för personal, ekonomi, kommunikation, utbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Mångårig och dokumenterad erfarenhet som chef i en organisation under förändring är ett krav liksom erfarenhet av administrativt arbete i akademiska miljöer.

 

Det krävs förmåga att kommunicera, leda diskussioner, analysera underlag, samt att kunna uttrycka sig på såväl svenska som engelska i tal och skrift. För arbetet krävs att du har en förmåga att kunna fatta beslut, vara tydlig, hantera konflikter och prioritera. En vana vid att arbeta mot olika kontaktytor är meriterande såväl som kunskap om administrativa system.

 

Du ska ha ett genuint intresse för verksamhetsledning liksom förmåga att leda och utveckla personal. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom självständighet, noggrannhet, stresstålighet, kommunikativ förmåga, initiativtagande, lösningsfokuserad, samt förmåga att leda och utveckla personal.


Anställning

Anställningsform: Tillsvidare, med 6 månaders provanställning Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Hans Carlsten, Professor/Överläkare, Prefekt, 031-342 40 17, hans.carlsten@rheuma.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?