LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i molekylär hematologi

Tillträde: Enligt överenskommelse

Molekylär hematologi

Ämnesbeskrivning

Det övergripande syftet med detta projekt är att identifiera molekylära mekanismer som är involverade i utvecklingen av akut myeloisk leukemi (AML) och att identifiera nya sätt att behandla patienter med denna sjukdom. Forskningen utförs på både prover från patienter med AML samt i olika djurmodeller, bland annat en benmärgstransplantations modell. Vi utför även forskning in vitro på hematopoetiska stamceller från navelsträngsblod och på benmärg från mus. Vi tror att våra studier kommer att leda till en bättre förståelse för hur AML uppstår och kommer att ge bättre förutsättningar att identifiera nya sätt att behandla patienter med AML.

Länkar till forskningsgruppens hemsida: http://www.biomedicine.gu.se/ominst/avd/kliniskkemi/forskare/lars-palmqvist/

Arbetsuppgifter

I projektet ingår att genetiskt manipulera och transplantera benmärgsceller till möss för att studera olika geners betydelse vid uppkomst av AML och innebär arbete med vanliga molekylärbiologiska metoder, cellodlingstekniker, transduktionstekniker, olika stamcells-analyser, flödescytometri och arbete med djur.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Särskild vikt läggs vid dokumenterad erfarenhet av arbete med djurmodeller och övriga tekniker som krävs för projektet.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Lars Palmqvist, professor, överläkare, 031-342 7829, lars.palmqvist@clinchem.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-10-31

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.